Güncel Haberler

Fenerbahçe’de Ali Koç, üçüncü kez başkan seçildi

İlk olarak 2018 yılında Yıldırım'ı yenerek göreve gelen Koç, üç yıl sonra ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi.

REKLAM

Mevcut başkan Ali Koç, Pazar günü F.Bahçe Spor Kulübü'nde yapılan olağan genel kurul toplantısından zaferle çıktı ve üçüncü kez başkan seçildi.

Toplam 27 bini aşan oy sayısıyla rekor kıran ve Koç'un eski başkan Aziz Yıldırım ile yarıştığı seçimler devam ederken, Kongre Konseyi Başkanı Vefa Küçük, seçimi Koç'un kazandığını doğruladı.

1998-2018 yılları arasında Fenerbahçe'nin başkanlığını yapan Yıldırım, yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada Koç'u tebrik etti.

“Sevgili F.Bahçe taraftarları, F.Bahçe'ye yakışan bir kongre düzenledik. Herkese teşekkür ediyorum.” diyen eski başkan, kendisinin ve ekibinin seçim sürecinde üzerine düşen görevleri yerine getirdiğini ifade etti.

Yıldırım, “Umarız Sayın Ali Koç ve arkadaşları çizdiğimiz harita doğrultusunda Fenerbahce'ye şampiyon olurlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Resmi sonuçlara göre Ali Koç 16 bin 464, Aziz Yıldırım ise 10 bin 483 oy aldı.

14 Mayıs'ta adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, daha sonra Portekizli ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile anlaştığını açıklayarak seçim sürecine damga vurdu.

Kulüpten yıllık 10,5 milyon euro maaş alacak olan teknik adam, kulübe imza attıktan sonra kendisiyle iletişime geçen ilk kişinin şu anda Ali Koç'un sportif direktörü ve dolayısıyla ilk başkanlık başkanı olan Mario Branco olduğunu belirtti. diyalog kurduğu aday ise Ali Koç'tu.

İlk olarak 2018 yılında Yıldırım'ı yenerek göreve gelen Koç, üç yıl sonra ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu