Güncel Haberler

Nusayrat katliamına katılan İsrail askerleri kendilerini Filistinli gibi gizledi

Gazze Hükümeti Basın Bürosu Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail ordusunun dün basına 4 İsrailli esirin kurtarıldığını duyurduğu, yüzlerce Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan Nusayrat'taki saldırılara ilişkin bilgi verdi. Deyr el Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi önünde konferans düzenlendi.

İsrail ordusunun Nusayrat'a düzenlediği saldırıda 64'ü çocuk, 57'si kadın 274 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 153'ü çocuk, 161'i kadın olmak üzere 698 Filistinlinin de yaralandığını belirten Sevabite, şöyle konuştu: “İşgalci İsrail ordusu, 2 sivil araç kullanarak saldırıları gerçekleştirdi. Nusayrat katliamı.” katliama katılan işgalci askerler de yerinden edilmiş insan kılığına girdiler” dedi.

Sevabite, İsrail saldırısının boyutuna dikkat çekerek, şunları söyledi: “İşgal ordusu, Nusayrat katliamı sırasında 89 ev ve insanların bulunduğu bir binayı bombaladı.” dedi.

İsrail ordusu dün, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde birçok yere saldırılar düzenlediğini ve iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin sağ olarak kurtarıldığını açıklamıştı.

İsrail ordusunun Nusayrat mülteci kampına ve Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki çeşitli bölgelere dün gerçekleştirdiği eş zamanlı kara, hava ve deniz saldırılarında 274 Filistinlinin öldüğü, 400'den fazla Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu