Güncel Haberler

Uluslararası Af Örgütü: İsrail’in Refah’taki kampa saldırısı savaş suçudur

İngiltere merkezli Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Refah kampına yönelik saldırısına X hesabından yayınladığı açıklamayla tepki gösterdi.

Açıklamada, “Refah'ta sivillere yönelik korkunç hava saldırılarının, İsrail güçlerinin işgal altındaki Gazze Şeridi'nde uluslararası hukuku ihlal ederek gerçekleştirdiği saldırıların sonuncusu olduğunun” altı çiziliyor ve şöyle devam ediliyor: “Sivilleri öldüren veya yaralayan bu tür ayrım gözetmeyen saldırılar insanlık suçudur. Savaş ve soruşturulmalı.” Söylendi.

Ne oldu?

BM yargı organı UAD, 24 Mayıs'ta aldığı ihtiyati kararlarda, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması, insani yardımları engellememesi ve BM yetkililerinin suçlarını araştırmak üzere Gazze'ye girmesine izin vermesi gerektiğine hükmetti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati kararına rağmen 26 Mayıs'ta İsrail, Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombalamış, 23'ü kadın, çocuk ve yaşlı olmak üzere en az 45 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 249 Filistinlinin de yaralandığı bildirilmişti. saldırıda.

Görgü tanıkları şunları söyledi: “İsrail ordusunun bombardımanı, kamptaki birçok çadırın yıkılmasına ve yakılmasına neden oldu. Bu kamp, ​​binlerce Filistinlinin yaşadığı Refah şehrinde, İsrail ordusunun tahliye edilmesini istediği bölgede yer almıyor. ” dedi.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırdığını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu