Güncel Haberler

Bakan Kurum: Depremden etkilenen şehirlerimizde arı gibi çalışacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin vurduğu Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'yı ziyaret edeceğini belirterek, şunları söyledi: “Yaralarımız tamamen iyileşene ve kötü günlerin izlerini silene kadar her zaman deprem bölgesinde olacağız. Vatandaşlarımız mağdur olacak, kardeşlerimiz en kısa sürede yeni evlerine dönecekler.” “Buluşacaklar” dedi.

Kurum, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, tek önceliğin millet olduğunu ve ilk işlerinin depremzedelerin mutluluğu olduğunu söyledi.

Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya Ziyareti

“Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize bir sözümüz var.” Açıklamada, deprem bölgesinin yeniden inşasına yönelik toplantının bugün yapılacağı ve cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek saha incelemeleri yapıp vatandaşlarla buluşacağı belirtildi.

Kurum şunları söyledi:

“Deprem yaşayan tüm kentlerimizde arı gibi sokak sokak, ev ev çalışacağız. Allah'ın izni, devletimizin gücü ve milletimizin duasıyla deprem bölgesini aynı anlayışla hızla canlandıracağız. Dün afet bölgelerindeki şehirlerimizi yeniden canlandırdığımız bu uygulamayla yaralarımız tamamen iyileşene kadar kötü günlerin izlerini saracağız.” “Deprem yok olana kadar her zaman deprem bölgesinde olacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşacak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu