Güncel Haberler

Anadolu lezzetini masalarınıza taşıyın: Ankara Pan için Tarif – Son Dakika Girme News

Ankara'nın mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan Ankara Tava, masalarda geleneksel ve tatmin edici bir lezzet olarak bir yer buluyor. Özellikle et ve pirinç pirincinin bir araya geldiği bu tarif, pratikliği ve tadı ile öne çıkıyor. Etli gıda severlerin favorilerinden biri olan Ankara Pan, davet masalarından aile yemeklerine kadar her yere uyum sağlar. Kuyu, Anadolu mutfağının tadını masalarınıza getiren bu zarif yemek nasıl hazırlanır? İşte, Ankara tavasının lezzetli tarifi …

Ankara panoramik tarifi

Malzemeler:

  • 2 gecikme shin (veya sığır eti shin)
  • 2 Soğan
  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 1 Pepe Kapya
  • 1 yeşil biber
  • 2 rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber macunu
  • 3 karanfil sarımsak
  • 3.5 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karabiber

Ankara tavasının hazırlanması

Kuzu, düdüklü tencerede, geçmek için yeterli su ile kaynatın.

Haşlanmış su pirinçte kullanacağınız için sarımsak, defne ve karabiber yaprakları olarak aromatik ekleyebilirsiniz.

Tereyağın ve yağın yarısını büyük bir kaputta ısıtın.

Arpa şehriye ve kahverengiyi düşük ateşte altın sarı bir renge ekleyin.

Ardından bir fırın tepsisine aktarın. Kalan tereyağını tavada eritin.

Yumuşayana kadar doğranmış soğan, kapılar ve yeşil biberleri odaya koyun.

Sonra ezilmiş sarımsak, makarna, rendelenmiş domates, tuz ve karabiber ekleyin.

Yarım bardak sıcak su açın ve birkaç dakika pişirin.

Kavrulmuş arpa eriştesine hazırlanan domates karışımını ekleyin ve iyice karıştırın.

Sosun erişte içinde karışması lezzeti artıracaktır.

Haşlanmış shin'i erişte üzerine koyun.

Haşlanmış suyu üzerine dökün.

Ankara tavasını, meyve suyu çekilinceye kadar 180 ° C'de önceden ısıtılmış bir fırında pişirin.

Fırından aldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin.

Öneriler

  • Et suyu lezzetli hale getirmek için aromatik bitkiler eklemeyi unutmayın.
  • Lezzetli bir temel için, arpanın eriştesini yanmadan kızartır.
  • Fırın tamamen karıştırılmadan önce tüm karışımın emin olun.

Sunum önerisi

Sıcak ankara tavanınıza servis yapın. Lacticello veya Tedded ile mükemmel bir tamamlayıcı sunabilirsiniz. Biraz taze kekik veya ince doğranmış maydanoz serpilmek için zarif bir dokunuş ekleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu