Güncel Haberler

Blinken, İsrail'in okula saldırısının ateşkese ulaşmanın aciliyetini gösterdiğini söyledi

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret kapsamında Polonya'da bulunan Blinken, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile başkent Varşova'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Blinken, Nusayrat'ta yerinden edilen sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) ait okula İsrail ordusunun saldırısında 6 Birleşmiş Milletler çalışanının öldürüldüğüne değindi. Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki mülteci kampı.

Blinken, Gazze'deki ve dünyadaki yardım çalışanlarının faaliyetlerini korumanın ve kolaylaştırmanın hayati önem taşıdığını söyledi.

İnsani yardım için belirlenen alanların korunması gerektiğini belirten Blinken, şöyle konuştu: “İsrail'le bu konuyu görüşmeye devam ediyoruz. Aynı zamanda Hamas'ın bu alanlarda saklandığını, buraları ele geçirdiğini ve kendi faaliyetlerini yürütmek için başka şekillerde kullandığını da görüyoruz. Operasyonlar ve bu eylemler sürekli bir tehdit oluşturuyor, “Tabii ki bu durdurulmalı çünkü sivilleri tehlikeye atıyor” dedi.

Blinken, bu durumun Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasının aciliyetinin bir kez daha altını çizdiğini belirterek, “Çünkü bu, Gazze'nin tamamında gerçek anlamda korunan bir alana sahip olmamızı sağlamanın en iyi yoludur.” dedi.


İsrail aynı okulu beşinci kez vurdu

Gazze Şeridi Sivil Koruma Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 11 Eylül'de yerinden edilmiş sivillerin mülteci kampına sığındığı UNRWA Al-Cauni okuluna düzenlenen saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişi hayatını kaybetti. Nusayrat, Gazze Şeridi'nin orta bölgesinde. Gazze Şeridi'nin bir bölümünde 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca bunun İsrail ordusunun aynı okula düzenlediği beşinci saldırı olduğu da vurgulanıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırıda 6 Birleşmiş Milletler personelinin öldüğünü açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu