Güncel Haberler

İşgal altındaki ABD, İran’a saldırmadan önce ABD’yi bilgilendirdi

İsrail devlet televizyonu KAN şunları söyledi: “İsrail, İran saldırısından önce ABD’ye bilgi verdi.” açıklamayı yaptı.

KAN, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Savunma Bakanlığı binasında olduğu bilgisini paylaştı.

İsrail ordusu, İran’daki “askeri hedeflere” saldırı düzenlediğini duyurdu.

Açıklamada, “İsrail’e yönelik son aylarda devam eden saldırılara yanıt olarak şu anda İran’daki askeri hedeflere hassas saldırılar gerçekleştiriliyor” denildi. ifadeler kullanıldı.

İsrail devlet televizyonu KAN, akşam saatlerinde, ismi açıklanmayan bir kaynağa dayanarak, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin İran’a saldırı planını onayladığını ve yanıt için hükümetin kararının beklendiğini bildirdi.

ABD’den ilk açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının, İran’ın 1 Ekim’deki balistik füze saldırısına tepki olarak yapıldığını, İsrail’in “kendi kendini savunma” hakkı gereği İran’daki askeri hedefleri vurduğunu kaydetti. kararlılık”. savunma”. .

İran’ın yarı resmi Fars haber ajansı, İsrail’in Tahran’ın batı ve güneybatısındaki çok sayıda askeri üssü hedef aldığını duyurdu.

Fars Haber ajansının haberine göre, “Siyonist rejimin saldırısında Tahran’ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı anlaşılıyor.” ifadelerine yer verildi.

İran devlet televizyonu da başkent Tahran’daki patlama haberini doğruladı.

Haberde, “patlamanın kaynağının henüz belirlenemediği” ve “bazı patlama seslerinin hava savunma sistemlerinden kaynaklandığı” belirtildi.

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, kazanın ayrıntılarının daha sonra açıklanacağını ve Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı’nda olağanüstü bir durumun bulunmadığını söyledi.

Haberde, sosyal medyada yayınlanan patlamaya ilişkin bazı görüntülerin eski olduğu ve bu geceki patlamalarla bağlantısı olmadığı belirtiliyor.

Öte yandan yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Tahran’ın petrol rafinerisinin görüntülerini paylaşarak rafineride herhangi bir patlamanın yaşanmadığını iddia etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu