Güncel Haberler

Jandarmayı şaşkına çeviren olayda yeni gelişme: Savcılık imamla anlaştı – Son Dakika Türkiye Haberleri

İddiaya göre Van-Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan Jandarma Astsubay Gül Kılıç, eşinden boşandıktan sonra merkez Bitlis İlçesi'nde yaşayan İmam İ.S. ile evlendi. Sosyal medyada konuşmaya başladı.

İddiaya göre Gül Kılıç, imamdan para istedi, alamayınca emrindeki uzman jandarma çavuşlarına imamı gasp etme ve dövme planı yapmaları talimatını verdi.

Kılıç, 28 Ağustos Çarşamba gecesi Van-Erciş Karayolu kenarından Kılıç'la birlikte araçta bulunan İmam İ.S.'ye doğru yürüdü. İlk olarak Jandarma Uzman Çavuş Orhan Ersoy, Jandarma Uzman Onbaşı Ömer Keleşoğlu ve sivil Taner Şirp tarafından darp edildi.

Daha sonra hesabındaki 58 bin 838 TL, IBAN aracılığıyla başka bir hesaba aktarılarak gasp edildi.

İmam IŞİD Gasp edildiği yönündeki şikayetin ardından Gül Kılıç jandarma personeli de imamdan şikayetçi oldu. İmamın cinsel saldırısına uğradığını iddia eden Kılıç, arkadaşlarının hayatını kurtardığını söyledi.

İMAM'A DEVAM ETMEME KARARI

Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, karşılıklı şikayet üzerine başlatılan soruşturma devam ederken, Van Savcılığı imam hakkında kararını verdi.

Savcılık, şunları söyledi: “Şikâyetçi şüpheli Gül Kılıç'ın iddiaları doğrultusunda İ.S. “Hakkında soruşturma başlatılmış olmasına rağmen olay kamera kayıtlarından Gül Kılıç'ın herhangi bir zorlamaya maruz kaldığı tespit edilmedi. Kılıç'ın bu tür eylemlerin ardından aynı gün ilgili makamlara bildirimde bulunmamasının da hayatın normal akışına aykırı olduğunu” ifade etti.

Savcılık, Gül Kılıç ve diğer jandarma görevlilerinin ifadelerinin çelişkili olduğunu, PTS kayıtları ile BTK raporunun imamın ifadelerini doğruladığını belirterek, imam hakkında takipsizlik kararı verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu