Güncel Haberler

Konut ve işyerlerinde yüzde 25 indirim sağlayacağız.

Oluşturulma tarihi: 20 Eylül 2024 09:59

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu yıl 23 Eylül'de peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasını başlatacak. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TOKİ garantili ev ve iş yeri sahibi vatandaşlarımızın yoğun talepleri doğrultusunda, ödemeleri devam eden konut ve işyerlerine yüzde 25 indirim uygulayacağız.”

class = “medyanet-inline-adv”>

TOKİ'den satın alınan ve ödemesi devam eden konut/ofislerde peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyası bu yıl 23 Eylül – 18 Ekim tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Kampanyayı sosyal medya hesabından duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şunları söyledi: “TOKİ garantili ev ve iş yeri sahibi vatandaşlarımızın yoğun talepleri doğrultusunda yüzde 25 indirim sağlayacağız. Ayrıca ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için de borcunun en az yüzde 25'ini ödemek isteyenlere de aynı oranda indirim sağlanacak.

TEMMUZ 2023'TEN ÖNCE SATILAN EV VE İŞYERİLERİ ETKİLENECEK

TOKİ'den ev veya iş yeri satın alanlar, borç bakiyesinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 25 indirimden yararlanabilecek. Kampanyaya, 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satışı yapılan konut sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç 2023 Haziran ayı sonunda başlayan kişiler ve kalan taksit süresi 12 ayı aşan vatandaşlar başvuru yapabilecek.

class = “medyanet-inline-adv”>

KISMİ ÖDEMEDE İNDİRİM UYGULANIR

Borcunun tamamını ödeyemeyen alıcılar, kalan borç bakiyesinin yüzde 25 ve daha fazlasını ödemek istemeleri durumunda da yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

TALEPLER BANKALAR ÜZERİNDEN YAPILACAK

Kampanyadan yararlanmak isteyen ev ve iş yeri sahipleri, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında satış işleminin gerçekleşeceği bankayla iletişime geçebilecek. Vatandaşlar ayrıca ödenecek tutarı bankadan öğrenebilecek.

HANGİ ŞARTLAR GEREKLİ?

Ev ve iş yeri sahipleri, başvuru tarihinden itibaren öncelikle borcun ödendiği aya ait ödemeleri yapmak zorundadır. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun bulunmaması gerekmektedir. Kat mülkiyeti projelerinde kırsal alandan yararlanmak isteyen konut ve ticari geliştiriciler; Bankaya gittiklerinde şantiye yönetiminden alacakları “borç yok” belgesini ve ilgili belediyeden alacakları mülkiyet beyanı değerini gösterir belgeyi yanlarında getirmeleri gerekecek. İndirimden yararlanırken aynı zamanda krediden de yararlanmak isteyen vatandaşlar, Gayrimenkul Alım Satım Sözleşmesi imzaladıkları bankalardan destek alabilecek.

class = “medyanet-inline-adv”>

BELİRTİLEN TARİHLER DIŞINDA HERHANGİ BİR İNDİRİM OLMAYACAKTIR.

Vatandaşlar kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanamayacak. Kampanyadan yaklaşık 162 bin ev ve işyeri sahibinin faydalanması bekleniyor.

TOKİ sigortalı ev ve iş yeri sahibi vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine ödemesi devam eden konut ve işyerlerine 2️⃣5️⃣ oranında indirim sağlayacağız.

Üstelik borcunun en az 2️⃣5️⃣'unu ödemek isteyenler de aynı oranda indirim alabilecek.

Kuyu… fotoğraf.twitter.com/kqv3btt2ax

—Murat KURUM (@murat_kurum) 20 Eylül 2024

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu