Güncel Haberler

Lübnan'a yönelik siber saldırıların ardından İsrail'den açıklama: “Savaşta yeni bir aşamadayız”

İki gündür tüm dünya Lübnan'a yönelik siber saldırıları konuşuyor. Bu saldırılarda Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları ve radyolar eş zamanlı olarak patlatılırken, 20'den fazla kişi hayatını kaybetti, 3 binden fazla kişi de yaralandı.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

Hizbullah söz konusu saldırılardan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail'den yeni bir açıklama geldi.

“YENİ BİR AŞAMADAYIZ”

İsrail Savunma Bakanı Gallant, “Savaşta yeni bir aşamanın eşiğindeyiz” diyerek şunları ekledi: “Güçlerimizi ve kaynaklarımızı kuzeye kaydırıyoruz. Köylerimizi koruyacağız.”

NE OLDU?

Dün çağrı cihazlarına düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü, 300'ü ağır 2 bin 800 kişinin yaralandığı siber saldırının ardından Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarına yönelik yeni bir siber saldırı başlatıldı. Bu kez de grubun kullandığı taşınabilir radyolar ülkenin güneyi ve başkent Beyrut'un güney banliyölerinde patlatıldı. Siber saldırıya uğrayan çağrı cihazlarıyla birlikte radyoların da 5 ay önce Hizbullah tarafından satın alındığı iddia edildi.

9 ÖLÜ, 300'DEN FAZLA YARALI

Lübnan Sağlık Bakanlığı ikinci saldırıda 9 kişinin öldüğünü, 300'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

HİZBULLAH'TAN İNTİKAM YEMİNİ

Üst düzey Hizbullah yetkilisi Haşim Safidini, örgütün “yeni bir aşamayla” karşı karşıya olduğunu belirterek, “saldırıların cevapsız kalmayacağını” vurguladı.

Ancak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, çağrı cihazı patlamalarıyla ilgili olarak “sivil nesnelerin silahlanmamasının” çok önemli olduğunu söyledi.

gfdgd

Dün Lübnan'da çağrı cihazında meydana gelen patlamada yaklaşık 3 bin Hizbullah üyesi yaralandı. Olayın ardından Hizbullah misilleme olarak bugün İsrail kışlasına saldırdı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Cuma günü Lübnan'daki çağrı cihazı patlamasını görüşecek.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu