Güncel Haberler

ABD’li yetkililerin İsrail’in Refah saldırılarına desteği sürüyor

Politico'nun haberine göre, isminin gizli kalmasını isteyen üst düzey Amerikalı yetkili, İsrail'in Refah çadır kentine yönelik son saldırısını ve ABD yönetiminin tepkisini değerlendirdi.

Yetkili, Washington yönetiminin, onlarca Filistinli sivilin öldürüldüğü ve yaralandığı saldırının, ilk kez Biden'ın 9 Mart'ta duyurduğu “kırmızı çizgiyi aşmadığına” inandığını söyledi.

“(Refah) Şu ana kadar farklı bir askeri operasyon”

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller şunları söyledi: “Olayı öğrendiğimizde, olayla ilgili derin endişemizi dile getirmek için hemen İsrail hükümetiyle temasa geçtik ve onu kapsamlı bir soruşturma yürütmeye teşvik ettik.” İfadesini kullandı.

Refah'taki saldırıların şu ana kadar “Gazze ve Han Yunus'takiler kadar olmadığını” savunan Miller, “(Rafah) şu ana kadar farklı bir askeri operasyon.” dedi.

Beyaz Saray: İsrail'in Refah'a saldırısı 'kırmızı çizgiyi' aşmadı

Beyaz Saray ulusal güvenlik iletişim danışmanı John Kirby, Biden'ın “İsrail Refah'a girerse silah yardımını durdurabiliriz” şeklindeki kırmızı çizgisinin aşılıp aşılmadığı yönündeki sorulara yanıt verirken, ABD, “İsrail'in son hava saldırısı kapsamlı bir saldırı değildi” dedi. nüfuslu bölgelerde.” ” diye cevap verdi, “Kırmızı çizgiyi geçmedi.”

“Biz hâlâ Refah'ta kapsamlı bir kara operasyonu olduğunu düşünmüyoruz. İsrail'in büyük birliklerle Refah'ı ezmesini görmek istemiyoruz. Buna hâlâ inanıyoruz ve o noktada değiliz.” Kirby, İsrail ordusunun henüz kendileriyle güvenilir ve uygulanabilir bir plan paylaşmadığını da sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu