Güncel Haberler

Akşener’in Beştepe ziyaretine bir yorum da Kılıçdaroğlu’ndan geldi: ‘Erdoğan’ın talebi üzerine görüştüyse güce teslim olmuştur’

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmeye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akşener'e yönelik her geçen gün yeni suçlamalar eklenirken Kılıçdaroğlu, toplantıya ilişkin çok konuşulan bir değerlendirme de yaptı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile Akşener arasındaki görüşmeye ilişkin Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e şu açıklamalarda bulundu:

“Sayın Akşener bu toplantıyı Erdoğan'ın isteği üzerine yaptıysa bu, Erdoğan'ın iktidarına teslim olmak demektir. Eğer kendi talebi yani Sayın Akşener, “Ben toplantıyı talep ettim, Sayın Erdoğan da bu talebi kabul etti” diyorsa Sayın Akşener bunun gerekçelerini kamuoyuna açıklamalıdır.

Akşener Erdoğan'la görüşme talebinde bulunsaydı bunu açıklamak zorunda kalacaktı. Çünkü İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun da ihraç edildiği görülüyor.

“PARTİ AHLAKINA UYGUN DEĞİLDİR, ETİK DEĞİLDİR”

Böyle bir toplantının yapılması en azından parti ahlakına aykırıdır ve parti ahlakına aykırıdır. “Parti ahlakına uygun değil çünkü uzun yıllar bir partinin başkanlığını yapmış birinin kendi partisini atlayıp Erdoğan'la buluşması etik değil.”

BÜYÜKELÇİ VE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI DEVLET

Kılıçdaroğlu, Akşener'in o aşamada yapması gerekenleri şöyle yanıtladı: “Partine haber vermesi gerekirdi. Yani bu görüşmeden önce, eğer görüşme kendi isteği olsaydı, “Erdoğan'la şu nedenlerle görüşeceğim” demesi gerekirdi. Ya da Erdoğan'ın isteği üzerine “Evet, Erdoğan'la görüşeceğim.” Erdoğan'ın böyle bir talebi var. Parti olarak söylememi istediğiniz bir şey var mı?” En azından partisine sorması gerekirdi. Burada konuşması, kamuoyunu aydınlatması gereken Sayın Akşener'dir. Neden aydınlatmıyor bilmiyorum. Medya, oğlu için büyükelçi, kendisi için de başkan yardımcısı istediğini söylüyor. Tabii ki ona pek bir şey söylemiyorum. “Burada önemli olan, toplantıyı kimin talep ettiğidir.”

“MASADAN NEDEN AYRILDIĞINI BİLMİYORUM”

Bu toplantının siyasetin yumuşatılmasıyla ilgili olup olmadığı yönündeki soruya ise şöyle konuştu: “Siyasetin yumuşaması ya da normalleşmesi için Meral Hanım'ın bir aktör olarak parti lideri konumunu koruması gerekiyor.” Bu konumda olması gerekir. Sayın Akşener o durumda değil. Akşener'in neden böyle bir toplantı yaptığını tam olarak bilmiyorum. Akşener'in 6 kişilik masadan neden ayrıldığını ve neden masaya döndüğünü bilmiyorum. “Bir gün ona sormak isterim.”

Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
İşadamları belediye meclisini bastı, gerginlik had safhaya ulaştı!  Şöyle tepki gösterdiler: İşadamları belediye meclisini bastı, gerginlik had safhaya ulaştı! “Meclisi kimse basamaz” diyerek tepki gösterdiler
Karaciğer yağlanmasını gösteren bu belirtilere dikkat!Karaciğer yağlanmasını gösteren bu belirtilere dikkat!
Bazıları bir saat önce geldi ve geç kaldı, bazıları ise yüzlerini kapatıp gitti.Bazıları bir saat önce geldi ve geç kaldı, bazıları ise yüzlerini kapatıp gitti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu