Güncel Haberler

Aydın’da iki ilçede ev yangını evlere ve ormana sıçradı

Koçarlı'nın Satırlar ilçesindeki tek katlı evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın önce yan taraftaki eve, ardından da yakındaki ormana sıçradı.

İtfaiye ve orman ekipleri olay yerine müdahale etti.

Bozdoğan'ın Pınarlı ilçesinde bir evde yangın çıktı. Yangın diğer evlere de sıçradı. Buradaki yangına hem karadan hem de uçak ve helikopterlerden müdahale edildi.

[Fotoğraf: AA]

“Evlerin çoğu terk edilmiş durumda”

Bozdoğan Mahallesi'ne giden Aydın Valisi Yakup Canbolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangınlarda can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını söyledi.

Canbolat şöyle devam ediyor:

“Bozdoğan'da toplam 13 eve yayıldı. Bunlardan 2'si kullanılmış, 11'i ise terkedilmiş ev. Çok şükür bölgede can kaybımız olmadı ama evlerde hasar ve yangın çıktı. Yangın Şu an itibariyle soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Toplamda, yangına 2'si uçak, 5'i itfaiye, 5'i su tankeri ve 2'si iş makinesi olmak üzere toplam 70 personel ile müdahale ediyoruz. 20 itfaiyecinin yangının tamamını söndürmesi ve soğutma çalışmalarının yarım saat içinde devam etmesi bekleniyor.”

Koçarlı ilçesindeki yangınla ilgili konuşan Canbolat, “Çok şükür kontrol altına aldık. Nazilli'de özel mülkte ve zeytinliklerde yangın vardı ve şu ana kadar 3 yangın çıktı. Can kaybı yok ama maddi hasar var. Allah en kötüsünden korusun. dedi.

Canbolat daha sonra mahalledeki kafeye giderek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Fotoğraf: AA[Fotoğraf: AA]

Koçarlı

Koçarlı Kaymakam Yardımcısı Canan Hançer Baştürk ve Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, evlerin yanan mahalleye giderek durum hakkında bilgi aldı.

Evi yanan Havva Turan, Arıcı'ya sarılarak, “35 yıldır bu evi bekledim. Emeklerim boşa çıktı” dedi. dedi ve ağladı. Baştürk ve Arıcı, mahallede zarar gören Turan ve diğer vatandaşlara maddi ve manevi destek vereceklerini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu