Güncel Haberler

Bayram tatilinde demir yollarını 7,5 milyon kişi kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde Bakanlık tarafından işletilen yüksek hızlı tren (YHT) ve şehir içi raylı sistemlerin kullanım verilerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların artan seyahat taleplerini karşılamak için alınan tedbirlerin altını çizen Uraloğlu, YHT trenleri, ana hat ve bölgesel trenlerde ek sefer ve ilave vagonların hizmete açıldığını hatırlattı.

Uraloğlu, tatil döneminde Marmaray, Başkentray, İzban ve Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarının ücretsiz hizmet verdiğini belirterek, şöyle konuştu: “14-14 tarihleri ​​arasında demiryolu projeleriyle 7 milyon 519 bin 428 yolcu taşındı. 22 Haziran. değerlendirmesini yaptı.

Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya hattında ilave YHT setleriyle 9 bin 660 kişilik daha kapasite artışı sağlandığını belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “14-22 Haziran 14 tarihleri ​​arasında hizmette olan YHT'lerimizle 326 bin 819 vatandaşımız seyahat etti. Bayram başında, “39 bin 962 kişiyle YHT'nin taşıdığı en yüksek yolcu sayısına ulaştık.”

Uraloğlu, bu dönemde ana hat ve bölgesel trenlere vagon eklenmesiyle 15 bin 800 koltukluk ek kapasite artışı elde edildiğini hatırlatarak, demiryolu altyapısının yenilenmesiyle ana hat trenlerinde seyahat konforunun arttığını söyledi. .

Kurban Bayramı tatilinde İzmir Mavi, Doğu, Güney-Vangolu, Konya Mavi, 4 Eylül Mavi, 6 Eylül, 17 Eylül, Ege, Erciyes, Pamukkale, Ankara ve Bölge ana hat ekspreslerinde otobüsler ve yataklı vagonlar kullanılacak. Trenler Uzunköprü-Halkalı, Edirne-Halkalı 280 vagon eklediklerine dikkat çeken Uraloğlu, trenlerde 15 bin 800 kişilik yolcu kapasitesi sağladıklarını söyledi.

Bu trenlerin söz konusu tarihlerde 327 bin 980 yolcu taşıdığı bilgisini veren Uraloğlu, Marmaray, Halkalı-Bahçeşehir, Sirkeci-Kazlıçeşme, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy hatlarında 4 milyon 433 bin 952 yolcu taşındığını belirtti.

“İstanbul'da kent içi raylı sistem projelerimizden 4 milyon 433 bin 952 vatandaşımız faydalandı”

İstanbul'un iki yakasını demiryoluyla birbirine bağlayan Marmaray'ın 14-22 Haziran tarihleri ​​arasında Gebze-Halkalı güzergahında 4 milyon 152 bin 909 vatandaşa hizmet verdiğini belirten Uraloğlu, şöyle konuştu: “Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 69 bin 290, Gayrettepe-İstanbul oldu. Havalimanı-Arnavutköy hattını 211 bin 753 vatandaş kullandı. Dolayısıyla Bakanlığımıza bağlı Ulaştırma Genel Müdürlüğü TCDD tarafından yürütülen İstanbul içi raylı sistem projelerimizden 4 milyon 433 bin 952 vatandaşımız faydalandı.” değerlendirmesini yaptı.

Kayaş-Sincan güzergahında hizmet veren Başkentray hakkında da bilgi veren Uraloğlu, şunları söyledi:

“Başkentray, Ankara’nın tam merkezinden geçerek doğunun ve batının önemli yerleşim merkezlerini birbirine bağlıyor. Toplu taşıma sistemleriyle de entegre olan Başkentray, bu nedenle de tercih ettiğimiz Başkentray ile entegre hizmet veriyor. Başkent Ankara'da yaşayan vatandaşların yolcu sayısında artış kaydedildi. Her tatilde olduğu gibi bayramlarda da ücretsiz olan Başkentray'ı kullanan 492 bin 13 yolcu, tatilde de 1 milyon 938 bin 664 vatandaş İzban'la seyahat etti.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu