Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Kızılay’ın kuruluş yıl dönümünü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 156'ncı yıl dönümü dolayısıyla 11 Haziran'da yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Yardımseverliğin, merhametin, şefkatin ve dayanışmanın sembolü haline gelen Türk Kızılayı, özverili hizmetleriyle bu alanda dünyanın önde gelen ve saygın kuruluşları arasında yer almaktadır.

İyiliğin gücüyle insanın ve toplumun onurunu korumaya, direnişlerini artırmaya, acılarını dindirmeye kararlı olan Türk Kızılayı, son olarak yüzyılın felaketinde ilk yardımda bulunarak ihtiyaç halinde şefkat elini uzattı. 6 Şubat depremi.

Uluslararası yardımlardan sosyal faaliyetlere, göç çalışmalarından ilk yardıma, afet yardımlarından kan bağışına kadar pek çok alanda zor zamanlarda insanlara destek veren tüm Türk Kızılayı gönüllülerinin fedakarlıklarını takdirle karşılıyoruz. Türk Kızılayı, zor durumda olanların geleceğe umutla bakmaları için var gücüyle çalışıyor.

“Bu anlamlı günde, dokunduğu hayatları daha da güzelleştirmeye devam edeceğine ve insanlığa hizmet etme yolunda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım Türk Kızılayı'nın tüm mensuplarını ve gönüllülerini en kalbi duygularımla selamlıyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu