Güncel Haberler

Galatasaray başkanlık makamının yüzü siyasetin avuçlarına sığmazGalatasaray

Başkanlığı döneminde Wesley Sneijder ve Didier Drogba transferleriyle anılan Ünal Aysal, mevcut Galatasaray yönetiminin “siyasetine” değindi. Mynet'e özel röportaj veren Ünal Aysal, Süheyl Batum yönetiminin seçimleri kazanması halinde hiçbir karşılık beklemeden kulübe 320 milyon TL'lik bir bütçe bağışlayacağını da duyurdu.

MYNET ÖZEL | BERKERİŞEN

Soru: Öncelikle günaydın, hafta sonu oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı sonrasında yaşananları konuşuyoruz, bu konuda neler söylemek istersiniz?

Ünal Aysal: Öncelikle hem paydaşların hem de TFF'nin, cezalı ve yasaklı bir kişinin Galatasaray'ın evi ve mabedi olan Ali Sami Yen Stadımıza nasıl girebileceğini düşünmesi gerekiyor. Aynı şekilde hiç kimse Genel Sekreterimize tehdit edici açıklamalarda bulunamaz, stadyum yöneticisini dövemez. Galatasaray kolay kolay dokunulabilen bir kulüp değil. Galatasaray'ın çıkarları söz konusu olduğunda tüm Galatasaray taraftarları her düzeyde gereğini yapacaktır. Bu konuda Süheyl Hoca ve ekibi gerekli hukuki adımları atmış olup, hukuki süreci ciddi bir şekilde takip etmektedir.

Ne yazık ki bu durum mevcut yönetimin ciddi bir zaafının göstergesidir. Bu, Galatasaray'ın yeterince iyi yönetilememesinin tipik bir sonucudur.

Maçtan sonra stadyuma gelen diskalifiye edilen rakip takımın başkan ve oyuncularına sahanın kapıları açılarak böyle bir tiyatronun sahnelenmesine izin verilemez. Kulübümüzün emektar stad yöneticisini, onlarca kişi döverken saha ortasında yalnız bırakamayız. Ali Koç, kulübün genel sekreterini işaret ederek, “Buradan çıkmazsan yenilirsin” diyor.

Kimse ona “Burası Galatasaray'ın evi, kimi kimin evinden kovacaksın?” demedi. Bunu söyleyemez. Sahada tek antrenörümüz var, buna karşı çıkacak kimse yok, rakip kulübün başkanı antrenörümüz Ali Sami Yen'i evimizden kovuyor. Hiçbir Galatasaray taraftarı bu duruma tahammül edemez. Yönetimin maç sonunda gösterdiği zayıflık tüm Galatasaray taraftarlarını ve hepimizi utandırdı. Bu yönetim döneminde Galatasaray'ın itibarı ve bağımsızlığı her zamankinden daha fazla azaldı. Biz Galatasaraylılar için en önemli şey itibarımızdır. Mevcut yönetim, idari zayıflığıyla itibarımıza ciddi zararlar verdi.

Soru: Kazanırsanız Sportif A.Ş. Başkan olacağınız söylendi. Bu doğru?

Ünal Aysal: Süheyl Hoca ve takım arkadaşları Galatasaray'ı gerçekten seven insanlar. Bu zor şartlarda Galatasaray'ın geleceğine ve umutlarına aday oldular. Galibiyet halinde Sportif A.Ş. Benden Yönetim Kurulu Başkanı olmamı istediler, ben de onları hayal kırıklığına uğratmadım. Seçimi kazandığımızda Galatasaray'ın Avrupa'da yeniden kupalar kazanmasına yardımcı olacağız.

ünal-aysal-cumhurbaşkanlığı-adayı-olmayacağını-açıkladı-997771-5

Soru: Yönetiminizde başka kimler olacak?

Ünal Aysal: Sportif A.Ş. kamuoyunun yakından tanıdığı önemli spor ve iş dünyası figürleri tarafından yönetilecek. Ayrıca 3 kişilik bir yürütme komitesi kuracağız. Burada idari, teknik ve mali işlerle ilgilenecek arkadaşlarımız olacak. Bu arkadaşlarla kulüp yönetimine tam destek verebilecek bir ekip oluşacaktır.

rrrr (2)

Soru: Florya projesinde neler oluyor?

Ünal Aysal: Riva'da yaşanan 300 milyon dolarlık kaybın aynısını Florya'da da yaşamak istemiyoruz. Galatasaray'ın Florya'da yaklaşık 63 dönümlük gayrimenkulü bulunuyor. Satın alınan son 40 dönüm arazi dernek adına değil, yeni kurulan Florya Emlak A.Ş. adınaydı. Kendi adına satın alınmış olup, şirketin sahibi Galatasaray Digital A.Ş.'dir. Temsilci ve bağlayıcı organlar Sayın Dursun Özbek, Sayın Metin Öztürk ve Sayın Erden Timur'dur. Türk Ticaret Kanunu'na göre bu arkadaşlarımız Florya Emlak A.Ş. Adınıza kayıtlı bu gayrimenkul ile ilgili her türlü tasarrufta bulunabilirsiniz. Bu durum kurumsal imaj açısından da sorunlu bir durumdur.

Burada yaklaşık 98 bin metrekare satılabilir inşaat alanı var. Bu miktar eşi benzeri görülmemiş büyüme, teraslar ve benzeri görülmemiş alanlar dahil olmak üzere 110 bin metrekareye ulaşıyor. Arkadaşlarımız hemen Florya arsasının arkasındaki Florya Nivak projesinden imzalı teklifler aldılar. 6 ayda tamamlanacak bir proje. Bugün metrekare net birim fiyatı 13.000 dolar, brüt metrekare birim fiyatı ise 10.000 dolar.

Üstelik Galatasaray'ın bir katma değer olarak marka değeri var ve bunun da bir katma değer olarak rakamlara yansıması doğal. Özetle beklenti seviyesi 15.000 USD de olabilir ama minimum 10.000 USD diyelim. Ancak yönetimin açıkladığı rakamlar bu değerin oldukça altında.

FLORYA'DAN BEKLENEN GELİR NEDİR?

Soru: Peki Florya'nın yaklaşık gelir beklentisi nedir?

Ünal Aysal: Sayın Dursun Özbek geçen gün Habertürk'te yayınlanan yayında Florya'daki arsanın 150.000 metrekare olduğunu söylemişti. Bu açıklamaya göre 1 milyar 500 milyon dolar. 110.000 metrekare dediğimizde 1.1 milyar dolar ediyor. Bu, Galatasaray'ın bu projeden elde edeceği ortalama gelirdir. Proje finansmanının metrekare başına ortalama birim fiyatı 1.200 dolardır. Bundan taşeronun kârı düşülse bile Galatasaray'ın cebine girecek paranın 900 milyon dolar olması gerekir. Bu rakam ile Sayın Dursun'un vaat ettiği rakam arasındaki fark, Genel Kurul üyelerini endişelendiriyor ve kafalarda ciddi bir kafa karışıklığı yaratıyor.

Soru: Peki yönetimin bakış açısı nedir?

Ünal Aysal: Mevcut Yönetim, genel kurulda Florya ile ilgili net yetki almış, 3 Haziran 2022 tarihli lansmanda ve 21 Mart 2023 tarihli yayında ise Galatasaray'ın bu projeyi yetkisi dahilinde yürüteceği açıkça belirtilmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız 27 Nisan'daki bütçe genel kurul toplantısında “avans” alarak 2,3 milyar TL ödeyeceklerini ve BB anlaşmasından çıkacaklarını söylemişti. Ön ödeme ne zaman alınır? Satış sırasında satın alındı. Özellikle işi aceleye getirmek ve ön ödeme sürecine geçmek hiç de ciddi bir şey değil. Bu açıkça genel kurulun iradesinin yok sayılması anlamına geliyor. Üyelerin ve sektörde uzman üyelerimizin sorularını yanıtlayan Başkanın, bu projenin bir girişimciye yaptırılmasının doğru olduğunu, hatta 400 liraya yabancı bir firmaya emanet edilebileceğini söylemesi. milyon dolar, bu projeden Galatasaray'ın büyük zarara uğraması anlamına geliyor.

Galatasaray müzesinde pek çok kupa var, şampiyonluklar bir spor kulübünün hedefidir elbette. Son 12 yılda yönetimimiz dahil 7 lig şampiyonluğu kazandık ama bunlar Galatasaray için tek ölçü olamaz, sportif başarılar gelir geçer. Önemli olan Galatasaray'ın geleceğidir. Gördüğüm kadarıyla Süheyl Batum ve ekibi Galatasaray'ın geleceğine aday.

Soru: Siz de Sportif A.Ş.'nin sahibi misiniz? Sizce başkanlığını yapacağınız Süheyl Batum ve yönetiminin en dikkat çeken projeleri neler?

'320 MİLYON TL GEREKSİZ OLARAK ÖDENECEK'

Ünal Aysal: Galatasaray sadece bir futbol kulübü değil, aynı zamanda bir spor kulübüdür. Amatör branşlarda ciddi bütçe açığı var. Bu tutarın 2024-2025 döneminde 158 milyon TL olması bekleniyor. Süheyl Hoca ve yönetimi, bütçe açığının kapatılması için tüm amatör branşlara iki yıl boyunca toplam 320 milyon lirayı bedelsiz bağışlayacak. Bu, Galatasaray tarihinde yapılan en büyük bağışlardan biri olacak. Burada önemli olan şu: Bu bir kasa hizmeti ya da ödünç verme işlemi değil, bedava bir bağış olacak. Ayrıca amatör branşların sponsorluklarla desteklenmesi yine rekabetçi bir yaklaşıma yol açacak.

Soru: Beşiktaş Başkanı Sayın Hasan Arat, geçtiğimiz günlerde Sayın Dursun Özbek'in fotoğrafını yükledi. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

zevk

DURSUN ÖZBEK'İN FOTOĞRAFINA ZOR YORUM

Ünal Aysal: Herkesin mutlaka bir siyasi görüşü olacaktır. Ancak Galatasaray arması altında Galatasaray başkanı siyasi olarak taraf olamaz. Bu bizim genetiğimize aykırı ve o fotoğrafın tüm Galatasaray taraftarlarını rahatsız ettiğini düşünüyorum. Galatasaray özgür düşünce, özgür bilinç ve özgür bilgelik geleneğinden gelmektedir. Galatasaray benim karakterim bağımsızlıktır diyenlerin takımıdır. Galatasaray başkanlığının yüzü siyasetin eline geçemez

'PAZAR GÜNÜ ŞAMPİYON OLACAĞIZ'

Ünal Aysal: Son olarak bu hafta sonu çok kritik bir maç oynayacağız. Okan hocamıza ve ekibimize güveniyoruz. Onlar bizim için çok kıymetli, Pazar günkü maçla Şampiyon olacağımıza hiç şüphem yok. Daha sonra şampiyonluğumu Türkiye genelinde hep birlikte kutlayacağız. Ekibimize tüm kalbimizle inanıyor ve destekliyoruz.

Gerçek zamanlı puanlama
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Beşiktaş kazandı, Topraktepe tarih yazdı!Beşiktaş kazandı, Topraktepe tarih yazdı!
Abdullah Avcı'nın mağlubiyetine ilişkin açıklamaAbdullah Avcı'nın mağlubiyetine ilişkin açıklama
Astrolog Meral Güven, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu tahmin etti!Astrolog Meral Güven, Beşiktaş'ın şampiyonluğunu tahmin etti!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu