Güncel Haberler

Gazzeli çocukların yüzde 85’i her üç günden en az birini hiç yemek yemeden geçiriyor

Oxfam'dan yapılan açıklamada, İsrail'in yardımların Gazze'ye girişini engellemesi ve bombalamaya devam etmesi nedeniyle yardım dağıtımı ve insani yardım gönüllülerinin bölgeye girişinin imkansız hale geldiği belirtildi.

Açıklamada, sınır kapılarının kapatılması, insani yardım kuruluşlarının sık sık yer değiştirmeye zorlanması ve bölgeye insani yardım malzemeleri girdiğinde tarama sürecinin uzun sürmesi, insani yardım kuruluşlarının çalışmalarını imkansız hale getiren faktörler arasında yer alıyor.

Açıklamada, Refah sınırının kapatılmasının ardından binlerce insani yardım TIR'ının Kerem Şalom sınırında uzun kuyruklar oluşturduğuna dikkat çekilerek, şöyle devam edildi: “Ancak sınırın ötesinde aktif ve çok tehlikeli bir çatışma alanı var. İsrail'in onay sürecini uzatması Bölgeye giren yardımların toplanması ve dağıtılması, dağıtım süreçlerinin çoğunlukla gecikmesi anlamına geliyor.” ertelenmesine neden olur.” değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, Gazze nüfusunun üçte ikisinden fazlasının tüm bölgenin yüzde 20'sinden daha az bir alanla sınırlı olduğu belirtilirken, İsrail'in insani yardım alacağı garantisine rağmen Gazze'nin büyük kısmının insani yardıma erişemediği belirtildi. yardımcı olurdu. Bölgeye sığınanlara tam destek sağlıyoruz.


6 Mayıs'tan bu yana her gün ortalama 8 insani yardım kamyonu Gazze'ye girmeyi başardı.

Açıklamada Gazze'deki insani duruma ilişkin istatistikler de paylaşıldı. Sonuç olarak 69 kilometrekarelik bir alanı oluşturan El Mevasi, Han Yunus ve Deir el Balah'ta 1,7 milyon insan yaşıyor.

Gazze'deki çocukların yüzde 85'i en az üç günün bir gününü yiyeceksiz geçiriyor. Al Mevasi'de 500 bin kişi 121 tuvaleti paylaşıyor. Bu sayı her 4 bin 132 kişiye bir tuvalet düştüğü anlamına geliyor.

Bölgede insani yardım operasyonları için ihtiyaç duyulan akaryakıt miktarı 400 bin litre olmasına rağmen ancak yüzde 19'u karşılanabiliyor. Bu her gün başarılamaz.

Gazze'ye gönderilen yardım miktarında da 6 Mayıs'tan bu yana üçte iki oranında azalma yaşandı. O günden bugüne günde ortalama 8 insani yardım kamyonu, toplam 216 insani yardım kamyonu bölgeye girebildi.

Yardım TIR'ları bölgeye giremese de her gün yüzlerce ticari malzeme taşıyan TIR'ın bölgeye girmesine izin veriliyor. Bu durum Gazze'de bazı malların bulunma ihtimalini artırsa da bölgeye çoğunlukla besin değeri düşük ürünler veya enerji içecekleri gibi temel ihtiyaç olmayan ürünler giriyor.

Evlerinden çıkanlar en basit çadıra bile 700 dolar civarında para ödüyor. Çok sayıda insanın küçük bir alanda barınması, alan sıkıntısını da beraberinde getiriyor.

Açıklamaya göre Deir el Balah mezarlıklarında da çadırlar bulunuyor.


Kafeinli içeceklere izin verilir

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Oxfam'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Direktörü Sally Abi Khalil'e göre açlık, bölgede önemli bir ölüm nedeni haline geliyor.

“Tonlarca gıdanın yetersiz beslenen insanlara ulaşmasını engellerken kafeinli içeceklere ve çikolataya izin vermek iğrenç.” Abi Halil, İsrail'in işgalci bir güç olarak Gazze halkının temel ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini kaydetti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu