Güncel Haberler

Gizli tehlike: Beyin fonksiyonlarını tehdit ediyor! Alzheimer riskini artırıyor

Sağlık Bakanlığı Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aşkın Esen Hastürk, genç ve orta yaş gruplarında cep telefonu kullanımının bağımlılık düzeyine ulaştığını söyledi.

Hayatı kolaylaştıran akıllı cep telefonlarının insan sağlığı açısından ciddi sorunlara yol açtığını belirten Hastürk, şöyle konuştu: “Bunlardan en bilineni ve tespit edileni kas-iskelet sistemi, eklemler ve sinir dokusuna verdiği zararlardır. Devamı Tekrarlayan el, Bağımlılık derecesine kadar aynı duruşta yapılan el bileği ve dirsek hareketleri, eklem ağrıları ve uyuşukluk hastaların en sık karşılaştığı sorunlardır” dedi.

“BEYİN FONKSİYONLARINI DA ETKİLİYOR”

iStock-1297619377

Cep telefonunun aşırı kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkların tedavisinin mümkün olduğunu vurgulayan Hastürk, bu durumda en önemli tedavinin bağımlılık derecesini azaltmak olduğunu söyledi.

Ağır vakalarda cerrahi tedavinin gerekli olduğunu belirten Prof. Dr. Hastürk, şu bilgileri paylaştı:

boyun ağrısı2

“Cep telefonunun özellikle iş veya sosyal ortamlarda kullanımı beyin fonksiyonlarını da etkiliyor. Zaten pek çok çalışma da bunu gösteriyor. Özellikle psiko-sosyal dediğimiz stres, gerginlik, uykusuzluk, baş ağrısı ve dikkat dağınıklığı üzerinde etkisi çok açık. Tabii Alzheimer gibi bazı beyin fonksiyonlarını da etkiliyor.” Beyni etkileyen hastalıklara veya bazı iyi huylu beyin tümörlerine etkisi halen tartışma konusudur.

Radyo frekansı dediğimiz kulaklıkların kullanımı arttıkça, başta stres, gerginlik, baş ağrıları ve dikkat bozuklukları olmak üzere bu tür işlevlerin toplumdaki yaygınlığı da artıyor. Özellikle gençlerde okul ve sınıftaki başarısızlıklar dikkat dağınıklığına neden olurken, orta ve ileri yaş grubunda hafıza sorunları unutkanlığa neden oluyor. Hatta son yayınlarda Alzheimer gibi ciddi nörolojik hastalıklara neden olduğu bildiriliyor.” (AA)

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Yeni sigara karşıtı yasanın işareti!Yeni sigara karşıtı yasanın işareti!
İstifasını duyurdu: 'Çok duygusal bir akşam'İstifasını duyurdu: 'Çok duygusal bir akşam'
Kapıyı açınca onu vurup öldürdüler!  Apartmanda kar maskesi takan saldırganların dehşetiKapıyı açınca onu vurup öldürdüler! Apartmanda kar maskesi takan saldırganların dehşeti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu