Güncel Haberler

Ishana Shyamalan’ın yönettiği dramatik fantastik gerilim Gözcüler gösterime girdi – Son Dakika Kültür-Sanat->Sinema Haberleri

2024 yılının sinema yazına Shyamalan'ın yazı diyebiliriz. M. Night Shyamalan'ın kızı Ishana, Servant dizisinin (2019) birkaç bölümünü çekip senaryosunda rol aldıktan sonra ilk uzun metrajlı filmi The Watchers'ı (2024) çekti. Ünlü babası M. Night Shyamalan'ın son eseri Trap (2024), 9 Ağustos'ta izleyiciyle buluşacak. Yirmi iki yıl boyunca babasının setlerini yakından izleyerek büyüyen Ishana, İrlandalı yazar AM Shine'ın çok satan romanı The Watchers'ı filme uyarlama nedeninin kişisel olduğunu ve kendisinin de benzer bir süreçten geçtiğini vurguluyor. Bu deneyimin sonucunda ana karakter zorlu ve meşakkatli bir sürecin ardından huzura ve mutluluğa kavuşur. “Shine'ın romanı beni çok etkiledi ve hayal gücümü canlandırdı. Üç yıllık Hizmetçi tam bir maratondu, dört ana karakter vardı. Watchers'ta da dört karakter var” diyor Ishana. İrlanda'nın Galway şehrinde yaşayan Amerikalı Mina, gündüzleri bir veterinerin yanında çalışırken geceleri bambaşka bir kimliğe bürünür.

On beş yıl önce annesinin ölümünden sonra normal günlük yaşama katılamayan genç kadın, kız kardeşi Lucy ile bağlarını koparmıştır. Patronu ondan muhabbet kuşunu müşteriye teslim etmesini istediğinde genç kadın yola çıkar. Bu yolculuk aynı zamanda onun kendini keşfetme yolculuğu olacaktır.

KAYIP RUHLAR ORMANI

Mina ve papağan kırsalın ortasında mahsur kalırken, batı İrlanda haritasında bile yer almayan Galway Ormanı'nda arabaları bozulunca, yangının güveyi çekmesi gibi kayıp ruhları da kendine çeker. asla daha fazla geri dönmez. Akşam saatlerinde güzelim orman değişmeye ve korkutucu bir yere dönüşmeye başlıyor. Sisin içinden bir kadın belirir ve Mina'ya yardım edip onu sığınağa götürür. Kümes denilen sığınak olağanüstü bir yer. Madeline, Ciara ve Daniel, her akşam hava karardıktan sonra onları ziyaret eden Gözcülerin önünde dev aynanın arkasından performans sergilemek zorundadır, yoksa hayatta kalamayacaklardır. Mina da hayatta kalmak için kurallara uyuyor: Çukurlara girmiyor, dev aynaya sırtını dönmüyor, ışığın altında kalıyor, geceleri ormanda kalmıyor. Orman onların zihinleriyle oynuyor, hayal görmelerini sağlıyor, içlerindeki kötülüğü ortaya çıkarıyor ve aralarındaki dayanışmayı bozmak istiyor. Ormandan hemen çıkmak isteyen Mina, deliklerden birine tırmanıp çeşitli nesneleri çıkardığında Gözcüler saldırganlaşır. Orman onları içeride tutmak için elinden geleni yapacaktır. Dört karakterin yanı sıra büyüleyici, güzel ve korkutucu ormanı da ana karakter olarak canlandıran Ishana Shyamalan, filmin başından sonuna kadar gerilimi başarıyla sürdürüyor. Film, İrlanda folklorunu-mitolojisini, insan ilişkilerini, aile dinamiklerini-ilişkilerini, kıskançlığı, nefreti, öfkeyi, affetmeyi, sevgiyi, vicdanı, insan-doğa ilişkisini, ekosistemi sorgulayarak insanın karmaşık bir tür olduğu, hissedebileceği mesajını vermektedir. nefret, kıskançlığı, bağışlayıcılığı ve sevgiyi aynı anda ifade eder.

Dakota Fanning, Georgina Campbell, Oliver Finnegan, Olwen Fouéré ve John Lynch başarılı performanslar sergiliyor. Hayran olduğu Hayao Miyazaki'den, Krzysztof Kieslowski'nin sıklıkla kullandığı donuk sarı renk paletinden ve Wong Kar Wai'nin Fond Angels (1995) filminin görsel tasarımından etkilenen Shyamalan, çağrıştırıcı, düşündürücü ve yetkin bir ilk film yarattı. kızına destek verdiği için yapımcı oldu. Müzik (Abel Korzeniowski), görseller (Eli Arenson) ve yapım tasarımı (Ferdia Murphy) oldukça başarılı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu