Güncel Haberler

Parti kurmayları, ‘Türkiye ittifakı’ söylemlerinin halkta karşılık bulduğunu belirtti: ‘Muhalefet CHP’de birleşti’

Yerel seçimler yaklaşırken CHP’liler Cumhuriyet’te bir değerlendirme yaptı. Partililer şunları söyledi: “Daha önceki seçimlerde AKP ve MHP 30 yerde işbirliği yapmıştı. Şimdi 59 ilde ortak aday ortaya koyuyorlar. Bunların hepsi CHP’nin önceki dönemde kazandığı veya yeni dönemde kazanma ihtimalinin yüksek olduğu iller. Öte yandan CHP’nin daha fazla vilayeti ele geçirme ihtimalinin bulunduğunu söyleyen heyet, şöyle konuştu: “Türkiye ile ittifak konusundaki konuşmamız kamuoyunda da karşılık buluyor. İnsanların da dikkatini çekiyoruz. Adaylarımız bunu sağlıyor. “CHP bu adaylarla topluma ‘Ben geniş yelpazeli bir siyasi partiyim’ mesajını veriyor” dedi.

“Birbirlerine bağımlılar”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Ayrılması mümkün değil” açıklamasını değerlendiren CHP’liler, “Birleşik bir parti gibiler. Bu birliktelikte Bahçeli daha baskın bir rol oynuyor ve ‘AKP’yi daha da güçlendiriyor” dedi. Biraz ona benziyor. Bu nedenle AKP’de oy kaybı devam ediyor. “Bir kısmını MHP, bir kısmını da YRP satın alıyor. Artık AKP ve MHP birbirlerine tutunarak siyasette güç oluşturabilirler.” personel, “Bahçeli bu nedenle Erdoğan’ın devam etmesini istiyor. Erdoğan, Bahçeli’nin başkanlığını sürdürmesini de sağlıyor” dedi.

“Hatay’ı vururuz”

Öte yandan TİP’in Hatay’da Gökhan Zan’ın adaylığını geri çekmesinin seçimleri etkileyeceğini söyleyen heyet, şunları söyledi: “Sahada Lütfü Savaş’a ilgi var. “Seçimi kazanma şansı aday olduğu günden bu yana arttı” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu