Güncel Haberler

Şimdi de flört varyantı! “Ülkemizde de yayılacağını biliyoruz” diyerek uyardı: Bu yaza damgasını vuracak!

Havalar ısınıp yaz tatili için geri sayım başlarken; Kovid-19 virüsünün “flört” adı verilen yeni bir varyantla yayılmaya başladığı iddia edildi. Göğüs hastalıkları uzmanı Prof., son günlerde özellikle Amerika'dan bildirilen Kovid-19'un yeni varyantının Avrupa'ya yayıldığını açıkladı. Dr. Şevket Özkaya, tatil öncesinde dikkat çeken uyarılarda bulundu.

“YENİ BİR MUTANT VİRÜS ORTAYA ÇIKTI: Flört”

Profesör. Dr. Şevket Özkaya, “Neredeyse 3 vakadan 1’inin bu yeni mutant virüse yakalandığını biliyoruz. Bu mutant virüs, ‘omikron’ ailesinin yeni mutantıydı. Alınan isimlerin baş harflerinin eklenmesiyle yeni bir mutant virüs ortaya çıktı. geçirdiği mutasyonlardan adı flörttür.

Henüz ülkemizde tespit edilememiştir. Avrupa ve Amerika'da başlayan bu salgının er ya da geç ülkemize de geleceğini biliyoruz. Amerika ve Avrupa yaz aylarında dışarıda oldukları için salgının çok fazla yayılacağını düşünmedikleri için bu konuda biraz daha rahatlar. Ülkemiz coğrafi konum itibariyle biraz farklıdır.

“ÜLKEMİZDE DE YAYILACAĞINI BİLİYORUZ”

Yazın gelmesiyle birlikte yurt dışı tatilleri de başlayacak. Yaz aylarının getirdiği düğün, bayram gibi toplu etkinliklerin de etkisiyle hacdan gelen vatandaşlarımızla birlikte bayram sonrası ülkemize de yayılacağını biliyoruz” dedi.

“KANSER HASTALARI RİSK ALTINDA”

Flört varyantının Türkiye'de en yaygın olan omikron ailesinin bir varyantı olduğunu vurgulayan Özkaya, şöyle konuştu: “Virüsü, hastalığı ve tedavisini biliyoruz. Elbette test etmeye gerek yok. Ülkemizde Flört insanlarda uzun süreli rahatsızlıklara neden oluyor Bir gün iyisiniz, ertesi gün kendinizi kötü hissediyorsunuz, bir gün güzel uyanıyorsunuz, ertesi gün eklem ağrıları ve yorgunluk yaşamaya başlıyorsunuz.

2

“SON GÜNLERDE VAKALAR GELMEYE BAŞLADI”

Öksürüğünüz geçmiyor. Adına sadık kalarak flört gibi süzülüyor. Son dönemde özellikle Kovid-19'un başlangıcında gördüğümüz vakalar gelmeye başladı. İlk başta güçlü akciğer tutulumu gördük. 2024 yılı başından bu yana neredeyse hiç akciğer tutulumu görmedik ama son günlerde vakalar gelmeye başladı. Kanser hastaları özellikle risk altındadır. Kemoterapi alan ve vücut direnci düşük olan kişilerde akciğer tutulumu görülür. Özellikle yurt dışı tatil ve hac ziyaretlerinden dönen kişilerin yaşlılarla ve vücut direnci zayıf olan kişilerle bir araya gelmelerini önermiyoruz” dedi.

3

“BU YAZ İZİNİ BIRAKACAK”

Kanserli bir hastanın akciğerlerinden örnek veren Özkaya, şöyle konuştu: “60 yaş üstü olması ve kemoterapi görmesi nedeniyle virüsün akciğerlere rahatlıkla indiğini görüyoruz. Bu yaza damgasını vuracak yeni virüsün bu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

(İHA)
Bu içerik Devrim Karadağ tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Üniversite Öğrencisi KYK Yurdu'nda Ölü Bulundu!Üniversite Öğrencisi KYK Yurdu'nda Ölü Bulundu!
Patates ekerken yıldırım çarptı!  Hayati tehlike devam ediyorPatates ekerken yıldırım çarptı! Hayati tehlike devam ediyor
Güvercinlere yem verirken öldürüldü!  Maskeli saldırganlar kurşun yağdırdıGüvercinlere yem verirken öldürüldü! Maskeli saldırganlar kurşun yağdırdı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu