Güncel Haberler

Biden’ın danışmanından İsrail’e İran uyarısı – Son Dakika Dünya Haberleri

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ile Hizbullah arasında geçen hafta önemli ölçüde yoğunlaşan Lübnan sınırındaki çatışmaları sakinleştirme çabaları kapsamında dün Tel Aviv'e gelen Hochstein, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ilk Bakan Binyamin Netanyahu ile görüştü. muhalefet lideri Yair Lapid ve Savunma Bakanı Yoav Galant.

Hochstein, İsrailli yetkililer “Hizbullah'la yapılacak bir savaş, İran'ın İsrail'e karşı büyük ölçekli bir saldırısına yol açabilir ve bunun İsrail savunma sistemleri tarafından püskürtülmesi zor olabilir.” O uyardı.

Hizbullah'ın Lübnan'dan da geniş çaplı bir saldırı başlatabileceği uyarısında bulunan Hochstein, Gazze'de ateşkes olmadan Hizbullah'la ateşkesin sağlanamayacağını vurguladı.

Habere göre Hochstein, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'taki kara operasyonunun iki ila üç hafta içinde tamamlanması halinde İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmanın yoğunluğunun azalmasına yol açacağını umuyor.

Hochstein, Hizbullah ile İsrail arasındaki saldırıların olası bir şekilde hafifletilmesinin, iki taraf arasında gelecekte imzalanacak bir ateşkes anlaşması için bir çerçeve oluşturabileceği yönündeki umudunu dile getirdi.

Haaretz haberlerine ilişkin ABD ve İsrail'den resmi bir açıklama gelmedi.

Tel Aviv ziyaretinin ardından Beyrut'a giden Hochstein, temaslarını Lübnan'da sürdürüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu