Güncel Haberler

X, yeni güncellemesiyle Instagram ve Tiktok’a rakip olacak

X, paylaşılan ve kullanıcı tarafından oluşturulan video içeriğini tek bir sekmede düzenleyerek öne çıkarmayı hedefliyor.

Bu özelliğin beta sürümünün bu yaz sonunda belirli bir kullanıcı grubunun kullanımına sunulması bekleniyor.

Söz konusu girişim, Musk'un platformu satın aldığı Ekim 2022'den bu yana meyvesini veren vizyonunun bir parçası.

Bu vizyon, bir zamanlar Twitter'a entegre edilen kısa biçimli video uygulaması olan Vine konseptinin yeniden canlandırılmasını içeriyor.

TikTok'a alternatif olarak pazara girebilir

Nisan ayında Musk, 186 milyon takipçisine Vine'ın geri getirilip getirilmeyeceğini sordu ve neredeyse %70'i olumlu oy kullandı.

Zirve noktasında Vine'ın 200 milyon kullanıcısı vardı ve Ice Bucket Challenge gibi viral trendlerle tanınıyordu.

Popülerliğine rağmen Twitter, Vine'dan etkili bir şekilde para kazanmayı başaramadı ve bu da 2017'de kapanmasına neden oldu.

TikTok'a olası bir yasağın uygulanması, milyonlarca Amerikalıyı alternatif video paylaşım platformları aramaya itebilir ve bu da X'i çekici bir seçenek haline getirebilir.

Yeni özellik aynı zamanda Twitter'ın Periscope'u 2021'de kapatmasından bu yana kullanılamayan bir hizmeti yeniden başlatan canlı yayın öğesini de içerecek.

X içindeki kaynaklar, Vine'dan ilham alan konseptin, kullanıcıların abonelik ve kimlik doğrulama hizmetlerini satın alması yoluyla gelir elde edebileceği konusunda iyimser.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu