Güncel Haberler

Ramazan ayının yaklaşmasıyla satışları arttı! Esnaftan vatandaşlara hurma uyarısı! Özellikle diyabet hastalarının dikkatine…

İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmalar özellikle bu dönemde rağbet görüyor. Yatırımcılar önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artmasını bekliyor. Ancak esnaf vatandaşları taze hurma konusunda uyarıyor. Geçen yıldan kalan hurmanın satılabileceğini vurgulayan esnaf, taze ürünlerin daha parlak renklere sahip olduğuna dikkat çekiyor. Ayrıca birçok ülkede yetişen hurmanın besin değerinin yüksek olduğunu ve diyabet hastalarının dikkatli tüketmesi gerektiği uyarısında bulundu.

“ŞEKER HASTALARINA ÖZEL DİYET TARİHİ ÖNERİSİ”

Uzun yıllardır Eskişehir’de esnaflık yapan Recai Polat, şeker hastalarına özel bir tüyo vererek, şeker oranı düşük diyet hurmaları tercih etmelerini tavsiye ederek, şunları söyledi: “Vatandaşlar için ramazan alışverişi başladı. Hurmaya talep artıyor. Ancak tarih fiyatları büyük farklılıklar gösteriyor. Besin değerleri birbirine yakın olsa da şeker içeriği yüksek olduğundan diyabet hastalarının dikkatli olması gerekir. İran hurmaları sarı renklidir ve şeker içeriği diğerlerine göre daha düşüktür. “Bunlara diyet tarihleri ​​diyoruz” diyor.

AW156047_02

“TAZE TARİHLERİN ÖNEMİ VE SEÇİMİ”

Recai Polat, taze ve olgun hurmalar arasındaki farklara da dikkat çekerek vatandaşları ramazan öncesi alışveriş yapmaları konusunda uyarıyor.

AW156047_03

Taze hurmanın daha canlı renklere sahip olduğunu söyleyen Polat, “Geçen yıldan kalan hurmayı tercih etmemeye dikkat edin. Taze ürünlerin renkleri daha canlı olur. Eski hurmanın renkleri daha mat olabilir. Ramazan öncesi alışveriş ve tadım daha iyi olacaktır. daha sağlıklı bir seçim olabilir.”

AW156047_04

Fiyat bilgisi de veren Polat, İran ve Medine hurmasının en uygun fiyatlı seçenekler olduğunu ve fiyatlarının 180 lira civarında olduğunu söyledi. Medine hurmasının fiyatının 400 ile 500 lira arasında, en iri ve etli olan Kudüs hurmasının ise 280 ile 300 lira arasında değiştiğini belirtiyor.
(İHA)

ChefGPT
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Mersin adliyesinden firari 2 hükümlüyle ilgili açıklama!Mersin adliyesinden firari 2 hükümlüyle ilgili açıklama!
İstanbul-THY şubatta 6,1 milyon yolcu taşıdıİstanbul-THY şubatta 6,1 milyon yolcu taşıdı
Sürpriz gelişme!  Bugün Türkiye'ye geliyorumSürpriz gelişme! Bugün Türkiye’ye geliyorum

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu